
משרד עורכי דין חן לופוביץ מתמחה בייצוג בתביעות ביטוח ודיני נזיקין (כולל מומחיות ספציפית במיצוי זכויות בביטוחים סיעודיים).
מוזמנים גם להיכנס לדף העסקי בפייסבוק לקבלת עדכונים ומידע נוסף
חוק החולה הנוטה למות מאפשר לחולה במחלה חשוכת מרפא שצפויים לו פחות מששה חודשים לחיות – לקבוע את הטיפול הרפואי שיינתן לו.
במדריך זה, נעסוק ברצון להימנע מקבלת טיפול רפואי מאריך חיים – וכיצד להסדירו.
במידה והחולה הוא בעל כשרות משפטית – עליו להביע רצון מפורש שלא לקבל טיפול. במקרה כזה, הוא לא יקבל טיפול למחלתו ועל הצוות הרפואי לעשות מאמץ סביר לשכנעו לקבל חמצן, מזון נוזלים או טיפול במחלות אחרות שייתכן והוא סובל מהן.
המצב הוא שונה בכל האמור בחולה שאינו כשיר משפטית.
עפ"י חוק זה, חולה שאינו כשיר משפטית הוא אדם מעל גיל 17, שהרופא האחראי קבע בהחלטה מנומקת שהוא לא כשיר מבחינה הכרתית, שכלית ונפשית לקבל החלטות על מצבו הרפואי מתוך הבנה, שיקול דעת ורצון חופשי.
עפ"י החוק, אין נמנעים מטיפול רפואי באדם כזה, אלא עפ"י הנחיות רפואיות מקדימות שנתן (כשהיה בעל כשרות) או החלטה של מיופה כוחו (ובהעדרם: החלטת ועדה מוסדית או החלטת רופא אחראי).
יפוי כח עפ"י חוק החולה הנוטה למות תקף ל – 5 שנים מהיום שניתן, ומסמיך את מיופה הכח להחליט במקום החולה על הטיפול הרפואי שיינתן או שלא יינתן לו, אם החולה ייהפך לחסר כשרות משפטית.
במידה ואתם או יקירכם סובלים ממחלה חשוכת מרפא, ומבקשים לקבוע מראש את אופן הטיפול שיינתן לכם, עריכת ייפוי כוח, עם או ללא הנחיות מקדימות – עשויה להיות הפתרון עבורכם.
אנו מזמינים אתכם לפנות אלינו בכל שאלה הנוגעת לעריכת ולהגשת מסמכים אלו, ועומדים לרשותכם בכל אמצעי הקשר המפורטים באתר.
שיחת ייעוץ עם עורך הדין חן לופוביץ אינה כרוכה בתשלום כלשהוא.
© כל הזכויות שמורות לעו"ד חן לופוביץ. אין להעתיק ו/או לשכפל כל חומר מאתר זה ללא רשות מבעליו. אין באמור באתר זה להוות תחליף לייעוץ משפטי.
משרד עורכי דין חן לופוביץ מתמחה בייצוג בתביעות ביטוח ודיני נזיקין (כולל מומחיות ספציפית במיצוי זכויות בביטוחים סיעודיים).
מוזמנים גם להיכנס לדף העסקי בפייסבוק לקבלת עדכונים ומידע נוסף